У Львові прооперували жінку з неідомою патологією на руці

317370750_2765836210218500_5418444876545197106_n

У Львові прооперували 36-річну жінку з невідомою патологією, яка деформувала її руки та ноги.

Медики лікарні Святого Пантелеймона виконали складну пластично-реконструктивну операцію, повідомляє Перше медоб'єднання Львова.

Мешканка Миколаївського району звернулася до наших хірургів кілька місяців тому. Від народження її нігтьові фаланги були округлі та збільшені, а розвиток сухожилків-розгиначів – порушений. Тому пальці не розгинались, а кисть увесь час була напівзігнута. І хоча в повсякденному житті це жінці не заважало, проте вона відчувала постійний дискомфорт.

Обстеживши пацієнтку, лікарі дійшли висновку: у неї – рідкісна генетична патологія, опису якої у світових наукових джерелах просто НЕМАЄ. Проте після тривалих консультацій завідувач 1 хірургічного відділення Гнат Герич спільно з командою усе ж зважилась виконати складну пластично-реконструктивну операцію. Та спершу - на лівій руці.

Втручання відбулось у декілька етапів. Спочатку - пластика сухожилкових структур, далі – пластика м'яких та кісткових тканин і нарешті – фіксація кістки в правильному положенні. На все пішло трохи більше 3 годин.

Операція пройшла вдало і вже наступного дня пацієнтка поїхала додому. Медики продовжують спостереження за станом кисті після втручання. І зовсім скоро планують прооперувати в іншу, праву руку жінки. Аби пацієнтка назавжди забула про свою патологію та дискомфорт, який постійно відчувала.

Також за рекомендацією наших хірургів цей незвичний випадок розглянули їхні колеги – спеціалісти одного з кращих у світі осередків реконструктивної хірургії – в Оксфордському університеті. Після вивчення історії хвороби та результатів обстежень пацієнтки британські медики відповіли: це «надзвичайно рідкісне захворювання з низькою інцидентністю», і аналогічних випадків вони «досі не зустрічали».

Більше того, наші спеціалісти відправили зібраний генетичний матеріал пацієнтки у їхню лабораторію в Оксфорді. Тепер невідому мутацію вивчатимуть науковці не лише в Україні, але й у Великій Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: