Іспанська компанія, яка виготовляє зброю для України, отримала лист-бомбу

politsiya-ispanii-vse-chto-nuzhno-o-nej-znat-5

Поліція Іспанії перевіряє можливий зв’язок між двома листами-бомбами, надісланими українському послу в Мадриді, та збройовій компанії, яка виробляє ракетні установки, подаровані Києву.

У першому випадку постраждав офіцер посольства України в Мадриді, який відкрив бомбовий лист на ім'я посла, що змусило Київ посилити охорону в усіх своїх представництвах за кордоном, повідомляє Reuters.

Лист, який надійшов звичайною поштою і не був відсканований, спричинив «дуже невелику рану» на одному пальці, коли офіцер відкрив його в саду посольства, повідомила телекомпанії Telemadrid Мерседес Гонсалес, урядовець Іспанії.

Поліція підтвердила, що через кілька годин збройова компанія в Сарагосі на північному сході Іспанії отримала подібний пакет.

Урядовий представник у Сарагосі Роза Серрано заявила в інтерв’ю телеканалу SER, що обидва конверти, схоже, мали одного відправника, оскільки на зворотному боці обох була написана та сама адреса електронної пошти. Серрано сказав, що пакунки надійшли з України, і це насторожило збройову компанію, яка викликала поліцію.

Збройовою компанією є Instalaza, виробник реактивної системи залпового вогню C90, яку Іспанія дарує Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: