На Донеччині затримали зрадницю, яка за сухпайки купляла голоси на «референдумі»

317610903_503039338589648_7976881487891951229_n

У Лимані на Донеччині затримали ще одну колаборантку, яка пропонувала «сухпайки» з рф в обмін на підтримку окупаційної влади

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Під час захоплення Лиману вона добровільно пішла на співпрацю з ворогом і приєдналась до лав місцевої окупаційної адміністрації.

Там її призначили «головою мікрорайону «Північний», де колаборантка сприяла поширенню кремлівського режиму і «здавала» агресору учасників руху опору.

Крім цього, вона допомагала загарбникам організовувати незаконний референдум щодо «приєднання» регіону до країни-агресора.

Для забезпечення підтримки «нової влади» і збору потрібної кількості «голосів» вона пропонувала «гумдопомогу» з рф у вигляді продуктового набору з пропагандистськими листівками.

У разі незгоди підтримати фейковий плебісцит, погрожувала «скаргою» до окупаційних органів та репресіями.

За даними слідства, поплічницею ворога виявилась місцева жителька, яка після захоплення міста «вийшла» на загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

Щоб підтвердити свою прихильність, вона передала окупантам «списки» українських патріотів, які потенційно могли чинити спротив агресору.

Після звільнення Лиману колаборантка намагалась переховуватись і тим самим уникнути правосуддя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: