Україна отримає від Норвегії санітарні автобуси

317616030_470818848564532_1652294833166823080_n

НАТО сприяє наданню санітарних автобусів з Норвегії до України.

Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів на прохання Києва про міжнародну допомогу, яке надійшло до Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи, пише Генеральний штаб ЗСУ.

Ця допомога вартістю три мільйони євро координувалась EADRCC через фінансові домовленості з Норвегією.

Центр визначив вимоги до санітарних автобусів і сприяв доставці цієї медичної допомоги до Міністерства оборони України. Цей дарунок є частиною безпрецедентної підтримки, яку союзники по НАТО надають Україні, яка продовжує відбивати російську агресію.

Виступаючи по закінченні робочого засідання міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті у вівторок, 29 листопада 2022 року, Генеральний секретар Єнс Столтенберг сказав : «Ми будемо продовжувати надавати підтримку Україні так довго, скільки буде потрібно. Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку і сьогодні члени Альянсу запропонували додаткові внески до Пакету Комплексної допомоги НАТО для України. Вони профінансують нелетальну підтримку, в тому числі пальне і медичні матеріали».

Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи є головним механізмом цивільного реагування на надзвичайні ситуації в євроатлантичному регіоні. Він функціонує цілодобово сім днів на тиждень і взаємодіє з усіма країнами-членами і партнерами НАТО. Центр функціонує як кліринговий дім координуючи як запити про допомогу, так і пропозиції допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: