Висопосадовці з митниці блокували вивезення українського до ЄС

photo_5208436020599701659_y

Чиновники із регіональних управлінь митниці на Львівщині, Київщині та Чернівецькій області блокували експорт українського зерна до ЄС.

Про це заявили у відомстві першого грудня.

Так, підозрювані організували механізм отримання хабарів за оформлення експортно-імпортних операцій. За різні суми вони «гарантували» представникам агрокомпаній безперешкодне митне оформлення оптових партій сільгосппродукції, яку експортували до країн Євросоюзу, зокрема українського зерна.

Також учасники злочинного механізму вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну іноземні товари широкого вжитку для подальшого продажу у торгових мережах нашої держави.

Щодня організатори схеми одержували «прибутки» у сотні тисяч гривень. У разі відмови сплачувати «данину» – створювали штучні перешкоди під час проведення митних процедур і робили бюрократичні «відмови» у провезенні продукції. Задокументовано факт вимагання грошей співробітником митниці у столичному регіоні. Серед іншого, він вимагав кошти у бізнесмена, який з початку повномасштабного вторгнення пішов на службу до ЗСУ і бере участь у бойових діях.

Аби його фірма працювала, він вимушений був взяти декілька днів відпустки, щоб заплатити хабар.

Чиновника затримали «на гарячому» під час отримання всієї суми хабара. Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру для нього та інших учасників оборудки.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи заступника начальника Чернівецької митниці, а також у посадовців митного поста «Городок» на Львівщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: