Львівські хірурги врятували немовля із вродженою вадою стравоходу

317354826_5423266571136329_7314409579468583852_n

У Львові лікарі врятували дводенного хлопчика, який народився із атрезією стравоходу з нижньою трахеостравохідною фістулою - важкою вадою.

Про це розповіли у клінічній лікарні «ОХМАТДИТ».

Ця важка вроджена патологія супроводжується пінистими виділеннями з рота і носових ходів, кашлем, вологими хрипами, задишкою, одразу після годування дитина зригує молоком разом із слизом, з’являється синюшність шкірних покривів. У таких випадках прогресує аспіраційна пневмонія, що загрожує  життю дитини, пояснили медики.

Лікарі вирішили провести операцію із відновлення стравоходу. Після успішної операції дитина ще 10 днів перебувала під наглядом лікарів відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених.

«Спільними зусиллями хірурги, анестезіологи та педіатри відновили хлопчику стравохід, а разом з тим він отримав і шанс на життя. Тепер дитина може самостійно їсти, набирає вагу і розвивається як звичайна здорова дитина. Ще певний період свого життя він перебуватиме під наглядом дитячого торакального хірурга та педіатрів. Зазначу, що в нашій лікарні близько 10 дітей щорічно оперуються з такою складною патологією», – прокоментував торакальний хірург лікарні Олег Ленів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: