російські атаки 2 грудня: яка ситуація в регіонах

photo_5210731556065362809_y
Пожежа, яка виникла через російський удар по критичній інфраструктурі у Запоріжжі. Фото: ОВА

Під ударами російських окупантів опинилася низка українських областей. Унаслідок цього постраждали та загиблі мирні мешканці.

Що відомо про ситуацію в регіонах, - розповідає ІА Дивись.info.

Дніпропетровщина

У ніч проти 2 грудня окупанти обстріляли із важкої артилерії Нікопольський район, повідомив очільник військової адміністрації регіону Валентин Резніченко. Під прицілом ворога опинився Нікополь та Марганецька громада. Загалом окупанти випустили по населених пунктах майже 40 снарядів. Минулося без постраждалих. Масштаби руйнацій з’ясовуються.

Запорізька область

Сьогодні вночі ворог вкотре завдав ракетного удару по Запоріжжю. Його метою було руйнування промислової та енергетичної інфраструктури областного центру. Через це виникла пожежа. Обійшлося без жертв. На місці працювали рятувальники, розповів глава ОВА Олександр Старух.

Пожежа, яка виникла через російський удар по критичній інфраструктурі у Запоріжжі. Фото: ОВА

Згодом він додав, що під ворожим ударом також опинилося село в одній з громад Запорізького району. Внаслідок потрапляння майже повністю зруйновано адміністративну будівлю, де знаходились усі необхідні місцевим жителям служби. На місці працюють рятувальники.

Наслідки російського обстрілу однієї із адмінбудівель у Запоріжжі

Харківщина

Окупанти не припиняють тероризувати Куп'янський район: він під інтенсивними обстрілами ворога, сказав начальник Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов.

Близько півночі у Клугино-Башкирівка окупанти влучили ракетою С-300 в житловий будинок. Постраждала жінка 67 років, її ушпиталили. Ще одній 24-річній жінці надали допомогу на місці. Є часткові руйнування п’ятиповерхового житлового будинку.

Миколаївщина

Ворог ударив по акваторії Очаківської громади. Обійшлося без постраждалих, кажуть у ОВА.

Донеччина

Вночі росіяни вели обстріли на ділянках фронту від Курахівської до Часовоярської громади. На Донецькому напрямку під обстріли потрапили Курахове та Берестки. На Горлівському напрямку зафіксовано приліт у центр Часового Яру — пошкоджено дах та вікна будинку. Також гучно було на околицях Торецької і Соледарської громад. Без жертв. розповів начальник військової адміністрації регіону Павло Кириленко.

Крім того, росіяни обстріляли Костянтинівку, яка розташована у відносному тилу. Ніхто не постраждав, але в місті пошкоджено 3 адмінбудівлі та 2 триповерховівки.

Херсонщина

За даними очільника військової адміністрації регіону Ярослава Янушевича, за добу росіяни 42 рази обстріляли територію Херсонщини, продовживши гатити по житлових кварталах звільненого районного центру.

Також ворог обстріляв такі населені пункти району: Понятівку, Токарівку, Інгулець, Молодіжне, Дніпровське, Дар'ївку, Янтарне, Іванівку, Микільське, Зеленівку, Музиківку та територію поблизу Степанівки.

У Бериславському районі російські окупанти обстріляли Новоолександрівку, Золоту Балку, Республіканець, Українку, Гаврилівку та Качкарівку. Через російські обстріли є жертви серед цивільного населення. Рашисти вбили 3 людей, ще 7 жителів Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Читайте також: Через російські удари по Херсону за два тижні загинули 19 людей

Що в інших областях?

Тим часом у інших областях ніч та ранок минули відносно спокійно.

Нагадуємо, пообіді 1 грудня по всій Україні, окрім Криму, оголосили про повітряну тривогу. Під ударом опинилась Дніпропетровщина. Там через російський снаряд, який потрапив у квартиру, постраждав її власник, 56-річний чоловік.

А на Львівщині існувала загроза обстрілу з території білорусі, та небезпека не справдилась.

Яка ситуація на фронті?

За добу Сили оборони відбили 14 російських атак на Луганщині та Донеччині. Водночас минулої доби окупанти завдали 5 ракетних ударів по цивільній інфраструктурі на Харківщині та Донеччині.

росіяни також завдали 30 авіаційних ударів по позиціях наших військ та понад 35 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по районах населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Зберігається загроза завдання ворогом ракетних ударів по об’єктах енергетичної системи та критичної інфраструктури по всій території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: