У Херсоні викрили ворожого агента, який коригував обстріли позицій ЗСУ

photo_5210687820413386700_y

У звільненому Херсоні затримали російського агента, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони на території регіону. Отримані відомості потрібні були окупантам для планування і підготовки прицільних ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях українських військ.

Про це повідомили у Службі безпеки України 2 грудня.

Там розповіли, що під час окупації обласного центру він «здавав» агресору адреси перебування учасників руху опору, зокрема колишніх бійців АТО. Отриману інформацію рашисти використовували для проведення масових незаконних затримань і викрадення людей до катівень. У «застінках» від потерпілих вимагали «зізнання» у сфабрикованих справах.

У разі незгоди – застосовували психологічний тиск, насильство та погрози фізичної розправи. За даними слідства, поплічником загарбників виявився місцевий житель, який на початку повномасштабного вторгнення перейшов на бік ворога і почав співпрацювати із спецслужбами рф.

З початку квітня цього року він приступив до активного виконання ворожих завдань. Для збору інформації «в темну» використовував власні зв’язки, а також об’їжджав територію регіону.

Отриману інформацію агент передавав своєму російському «куратору» через анонімний Телеграм-канал. Під час обшуку за місцем проживання правоохоронці виявили пропагандистські матеріали і символіку країни-агресора, а також мобільний телефон із доказами законспірованого листування з представником рф.

Йому повідомили про підозру у держзраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: