У США презентували найсучасніший стратегічний бомбардувальник

d2eb3e0-111--2-
Скрін з відео

Американська компанія Northrop Grumman представила стратегічний бомбардувальник B-21 Raider, який вважається найсучаснішим літаком Військово-морських сил США.

Про це повідомляє міністерство оборони США у Twitter, сайт компанії Northrop Grumman, сайт "Мілітарний", пише Українська правда.

Літак представили на підприємстві компанії у місті Палмдейл штату Каліфорнія.

У презентації взяв участь глава Пентагону Ллойд Остін. Він заявив, що розробка B-21 доводить довгострокову відданість міністерства оборони США створенню передових засобів, які зміцнять здатність Штатів стримувати агресію сьогодні та в майбутньому.

За словами Остіна, навіть найсучаснішим системам ППО буде важко виявити бомбардувальник.

Ця була перша публічна презентація нового бомбардувальника ВПС США за останні 34 роки.

Перший політ бомбардувальника запланований на 2023 рік. Випробування літака відбудеться на авіабазі Едвардс у Каліфорнії.

Контракт на розробку B-21 Raider компанія Northrop Grumman отримала у 2015 році.

Associated Press пише, що параметри нового літака поки не розкрито. У виробництві наразі шість B-21 Raider, від укладання контракту до дебюту минуло сім років. Новий літак зовні схожий на бомбардувальник B-2 Spirit, який він має замінити, передає сайт Гордон.

Планують, що B-21 Raider стане частиною модернізованої "ядерної тріади" (сухопутної, повітряної і морської компоненти) США.

Міністерка ВПС США Дебора Джеймс пояснила, що новий "бомбардувальник ХХІ століття" потрібен для протистояння "набагато складнішим загрозам" із боку Китаю та росії.

Нагадаємо, що Україна отримала перші грантові гроші від США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: