ISW розповів, навіщо шойгу літав у мінськ

aca80f1-cb95b20-lukashenko-shoygu-belta

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що міністр оборони рф сергій шойгу зустрічався у мінську з білоруським міністром оборони віктором хреніним та самопроголошеним президентом білорусі олександром лукашенком, щоб, ймовірно, здійснювати тиск у питанні подальшої підтримки російської агресії проти України.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

В інституті наголосили, що шойгу зустрівся з хреніним і лукашенком, ймовірно, для того, щоб тиснути на білорусь з метою подальшої підтримки наступальної кампанії росії в Україні.

Аналітики інституту відзначили, що на зустрічі шойгу і хреніна були підписані поправки до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері.

ISW раніше оцінював, що білорусь навряд чи вступить у війну в Україні через внутрішні фактори, які обмежують готовність лукашенка зробити це.

Крім того, про цікаві деталі зустрічі шойгу з лукашенком 24 каналу розповів колишній співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Ступак зазначив, що шойгу прилетів до білорусі зі свитою, усі з великими зірками, з лампасами тощо. Це була вже зустріч на низовому рівні, і про політичні домовленості тут не мовиться. Це спілкування на виконання політичних домовленостей, які були між лукашенком і путіним.

шойгу повинен усе це втілити в життя на місці. Ця військова співпраця мене зараз дійсно насторожує. Я не думаю, що мовилось про те, щоб білорусь дала ще більше танків чи снарядів, бо це можна було вирішити двома i трьома полковниками, які б приїхали, передали б прохання від росіян і забрали б, – зауважив колишній співробітник СБУ.

Він додав, що тут ішлося про інтеграцію, про бойове злагодження. Тому ми не виключаємо, що на якомусь етапі лукашенко зламається і щонайменше дозволить повторний наступ зі своєї території військ росії.

Читайте також: У найближчі тижні зростуть темпи наступальних операцій на сході України, – ISW.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: