Колаборантка з Мелітополя віддала окупантам школи під казарми

84c4874d-04c9-4541-9e14-4041f22b1382

​​Служба безпеки України викрила очільницю «минобразования рф» у Мелітополі Запорізької області, яка віддала школи під казарми росгвардії.

Про це заявили у відомстві.

Перебуваючи на «посаді», вона займалась переформатуванням освітньої системи регіону під потреби країни-агресора. Зловмисниця підписувала «розпорядження», якими передавала на баланс «министерства внутренних дел рф» будівлі українських навчальних закладів. Серед них – загальноосвітні школи і коледжі.

Ворог використовував їх для базування особового складу, військової техніки, озброєння та боєприпасів окупаційних угруповань.

Саме вона «передала» підрозділам росгвардії навчальний корпус і гуртожиток одного з коледжів Мелітополя. Також колаборантка «передала» загарбникам всі автомобілі і комп’ютерну техніку міського відділу освіти. Ворожа поплічниця організувала масштабну агітаційну кампанію за «приєднання» регіону до складу рф.

Під час масових заходів особисто закликала людей взяти участь у псевдореферендумі і «проголосувати» на користь кремля. Під час проведення фейкового плебісциту вона намагалась примусово залучити місцевих педагогів до незаконної діяльності «избирательных комиссий». У разі незгоди – погрожувала «візитами» до катівень рашистів.

Колаборанткою є колишня директорка одного із закладів освіти в Мелітополі, яка після захоплення міста вступила до лав місцевої «военно-гражданской администрации рф». Там її призначили керувати так званим «департаментом образования», а згодом очолила «министерство».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: