У Херсоні експрацівник банку під час окупації вводив у місті «рубльову зону» за вказівкою гауляйтера

photo_5220045192646738873_y

У звільненому Херсоні затримали експрацівника банку рф - керівника колишньої філії підконтрольного росії «международного расчетного банка», який відкривав свої «відділення» в окупованих районах півдня України.

Про це заявили у Службі безпеки України.

Саме через цю російську «фінустанову» гауляйтер захопленої частини Херсонщини Володимир Сальдо намагався облаштувати в регіоні понад 200 банківських «представництв» країни-агресора.

Окупанти планували здійснити примусове введення «рубльової зони» на окупованій території регіону і забезпечити додаткові надходження до бюджету рф.

Більша частина з отриманих грошей мала йти на фінансування агресивної війни проти України.

Для реалізації проєкту агресор планував використати «досвід» створення розгалуженої мережі російського «расчетного банка» у захоплених районах Донецької та Луганської областей.

Під час окупації Херсону таке завдання в українському місті виконував колишній працівник місцевого банку. На початку повномасштабного вторгнення він підтримав загарбників і добровільно погодився очолити одне з відділень російської фінустанови. Своє «робоче місце» облаштував в будівлі тимчасово захопленого українського державного банку.

Перебуваючи на «посаді», ворожий поплічник змушував місцевих підприємців переходити на комерційні розрахунки у російських рублях і відраховувати частину прибутків на користь окупаційної адміністрації.

Після звільнення Херсону зловмисник спробував «залягти на дно» в одній із міських лікарень.

Йому повідомили про підозру за пособництво державі-агресору. Нині він під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: