Вибухи на аеродромах у рф - «один з найбільших провалів» для окупантів, - британська розвідка

28_main-v1670263132

Вибухи на російський аеродромах, у тому числі на головній оперативній базі дальної авіації рф, що в саратовській області, у кремлі можуть оцінити як один із найбільш стратегічно значущих провалів для своєї оборони за час всеосяжного вторгнення в Україну.

Про це заявили у воєнній розвідці Великої Британії, сказано у звіті зранку 6 грудня.

Там кажуть, що командування рф призначить суворе покарання для офіцерів, яких притягнуть до відповідальності за допущення інциденту. Так, на тлі вибухів диктатор путін обговорив «забезпечення внутрішньої безпеки країни» на наразі з постійними членами Ради безпеки рф.

У розвідці також зауважили, що аеродроми, які потрапили під останні удари у рязанській та саратовській областях рф, розташовані набагато глибше, ніж місця попередніх вибухів. Наприклад, «Енгельс», наприклад, розташовується на відстані понад 600 км від території, контрольованої Україною.

Останній є основною оперативною базою російської авіації дальньої дії на заході рф, де базується понад 30 важких бомбардувальників. Ці літаки сприяють ядерному стримуванню росії, а також часто використовувалися для запуску звичайних крилатих ракет по Україні. Ймовірно, після цих атак їх тимчасово перемістять на інші аеродроми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: