На Харківщині прикордонники навели артилерію на свій будинок, де росіяни облаштували штаб

news_20221207_111647_1670404607

Батько й син, які служать у Держприкордонній службі України, передали координати своєї оселі, де росіяни під час окупації облаштували штаб, артилеристам, які дуже прицільно відпрацювали.

Сталося це на Харківщині, розповіли історію сім'ї у ДПС 7 грудня.

Роман служить вже понад 20 років, Владислав, його син, став прикордонником 2018 року, одразу після закінчення навчання. 24 лютого 2022 року російських окупантів вони зустріли на кордоні.

«Ми з сином перебували в сусідніх прикордонних нарядах. Коли побачив, що через нас летять ракети та почався обстріл нашої території, я зрозумів - почалася війна. Після перегрупування я встиг заскочити на кілька хвилин додому, сказав дружині, щоб берегла доньку і повернувся до підрозділу», - розповідає Роман.

Населений пункт, де проживали Роман з Владиславом, російські війська окупували. За розповідями місцевих, перше, що вони зробили, почали грабувати. Викрадали все: автомобілі, побутову техніку, і навіть зняли в одному з будинків текстильні шпалери.   

«На окупованій території у нас залишилося багато знайомих та товаришів», - розповідає Роман. – Тож ми швидко дізналися, що росіяни розмістили в населеному пункті засоби радіоелектронної боротьби, щоб глушити зв’язок, а в нашому будинку - так званий штаб. Їх командир навіть поговорював, що перевезе в наш дім дружину з дітьми. Терпіти це все не було сил - ми з сином передали координати нашої оселі артилеристам, які дуже прицільно відпрацювали…»

Вже згодом, після деокупації, Роману та Владиславу односельці передали фото рідних, які після вибухів знайшли через дві вулиці від їхнього будинку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: