Угорщина продовжує блокувати допомогу ЄС Україні

єс
фото ілюстративне

Зухвала позиція Угорщини загострила суперечку в ЄС щодо верховенства права під керівництвом прем’єр-міністра Віктора Орбана та його погляду на вторгнення росії в Україну.

Про це пише AP.

Розрив між Європейським Союзом і непокірним членом Угорщиною поглибився у вівторок, коли Будапешт наклав вето на пакет фінансової допомоги Києву в розмірі 18 мільярдів євро (18,93 мільярда доларів), змусивши інші 26 країн з усіх сил намагатися зберегти грошову масу.

9,7-мільйонна нація змогла використати складні інституційні правила ЄС, щоб розчарувати блок і його 450-мільйонний народ у величезному геополітичному виклику та допомогти союзнику, який гостро потребує.

Віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що війна в Україні вимагає єдності та швидкості.

«Мільйони людей без води, тепла чи електрики. Тому нам дійсно потрібно рухатися вперед», – сказав він.

Міністр фінансів Нідерландів Сігрід Кааг додала: «Це підірвало б довіру до Європейського Союзу, якщо ми не зможемо досягти результатів. Тому це важливо».

Багато з 26 держав-членів вважають, що Орбан відмовляється погодитися, тому що ЄС погрожує покарати Угорщину, затримавши мільярди євро за неспроможність запровадити серйозні реформи верховенства права. Це рішення закінчується 19 грудня, і існує думка, що Угорщина намагається використовувати шантаж проти інших членів.

Нагадаємо, з 24 лютого теперішнього року внаслідок збройної агресії росії в Україні загинули щонайменше 443 дитини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: