Подружжя російських шпигунів готували ракетний удар по ППО в Одесі (фото)

photo_5226715727828992215_y

В Одесі викрили агентів головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Це пордужжя, яке готувало ракетний удар по силах ППО та артилерійських складах ЗСУ.

Про це заявили у Службі безпеки України.

Розповідаюь, що ворожі шпигуни збирали розвіддані про місця можливої дислокації та переміщення підрозділів протиповітряної оборони ЗСУ на території регіону.

Чоловік родом з Одеси, але потім втупив до лав російської армії та воював у Чечні, дружина - громадянка рф. Їх відправили в Украхну 2018 року. Тут вони отримали посвідки на проживання.

Завдяки цьому російська воєнна розвідка планувала створити на півдні України власний агентурний апарат.

«До повномасштабного вторгнення сім’я агентів збирала дані про суспільно-політичну обстановку в регіоні і розширювала коло своїх знайомств, готуючись до виконання основних завдань. А вже після 24 лютого насамперед намагалися виявити бойові позиції зенітно-ракетних комплексів «Crotale» і розташування польових артилерійських складів з боєприпасами до ЗРК. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для здійснення повітряних ударів ракетами класу «Калібр» або «Кінжал» по українських військових об’єктах», - кажуть у СБУ.

Вони розпочали активний збір інформації про підрозділи Сил оборони на Херсонському напрямку. Зібрані відомості агенти відправляли «зв’язковому» – мешканцю Севастополя, колишньому російському спецназівцю, який негласно співпрацює з ГРУ, а для «прикриття» використовує посаду очільника благодійного фонду. Він передавав інформацію своєму куратору – кадровому співробітнику воєнної розвідки рф.

За шпигунство їм повідомили про підозру. Нині вони під вартою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: