Львівський історик, який отримав поранення на фронті, знову вчиться ходити

1-795e5c94

У центрі НЕЗЛАМНІ львівський історик, який потрапив під мінометний обстріл, знову вчиться ходити.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Орест Круковський отримав поранення з 9 уламків у стегно. Чоловік потрапив під мінометний обстріл, визволяючи Лиман, і тепер знову вчиться ходити. Наразі він проходить реабілітацію в центрі НЕЗЛАМНІ.

Оресту – історик Музею національно-визвольної боротьби у Львові. З перших днів повномасштабного вторгнення він долучився до лав ЗСУ.

«Коли почалася війна, прийшов час не тільки розповідати про цю боротьбу, а й самому взяти в руки зброю», – каже він.

Орест провів на фронті пів року на фронті, неушкодженим пройшов чимало запеклих боїв. Однак 27 вересня, у свій день народження, він разом з побратимами пішов у наступ звільняти тимчасово окупований Лиман. Чоловіка накрило мінометним обстрілом. Пригадує, відчув тупий удар в стегно – це були 9 уламків.

На допомогу Оресту прийшов товариш, він наклав турнікет. Після чого були кілька операцій у Краматорську та Дніпрі, із ран чоловіка витягнули уламки.

Евакуаційним потягом захисника доправили у Львів. У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ місяць тому Орест розпочав реабілітацію. Щодня по кілька годин з ним працюють спеціалісти, і успіхи є. Поступово чутливість у нозі відновлюється.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: