Три європейські країни передадуть для ЗСУ сучасний польовий госпіталь

318814302_477413197905097_175203616726423153_n

Для покращення медичних можливостей Збройних Сил України уряди Естонії, Нідерландів та Норвегії погодилися передати Україні польовий госпіталь Role 2.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Польовий госпіталь нададуть Сили оборони Естонії. Норвегія та Нідерланди внесуть кошти для надання польового госпіталю Збройним Силам України. Надзвичайна та повноважна Пані Посол України в естонській Республіці Ї.В. Мар’яна Беца взяла участь в урочистій церемонії підписання угоди щодо передачі Україні військового польового шпиталю Role 2. У церемонії взяли участь Міністр оборони Естонії Ханно Певкур, Посол Норвегії Елзе Беріт Еікеланд, Посол Нідерландів Озлем Канел та Посол України Мар’яна Беца.

Зазначений військовий шпиталь є третім, який передає Естонія Україні із початку повномасштабної війни росії проти нашої країни. Естонія вже передала Україні військової допомоги на суму більше 255 млн.євро, що складає майже третину річного оборонного бюджету.

Тристороння співпраця також включатиме закупівлю контейнеровозів і трейлерів, санітарно-гігієнічних, складських і житлових модулів, а також товарів медичного призначення для модернізації польового госпіталю «Role 2», який буде переданий Україні. Навчання українських медичних сил з використання польового госпіталю проведуть українські та естонські фахівці за підтримки Нідерландів.

Пакет становить 7,8 млн євро, з яких 4,3 млн євро внесе Норвегія, а 3,5 млн євро – Нідерланди.
«Протягом 9 місяців український народ і Збройні Сили виявляли виняткову мужність перед обличчям агресії росії для відновлення територіальної цілісності Батьківщини. Ми непохитні в нашій підтримці України, і наша мета залишається незмінною – Україна має виграти цю війну, а росія має програти. Україна може виграти цю війну за нашої спільної підтримки. Замість того, щоб сіяти розкол, війна зближує країни-союзники та однодумці як ніколи та зміцнює співпрацю», – сказав Міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

«Останні успіхи на полі бою доводять, що українська стратегія працює. Постійна міжнародна військова підтримка має вирішальне значення, особливо зараз, коли настала зима, і росія продовжує напади на цивільну інфраструктуру. Бойові дії далекі від завершення, ми повинні продовжувати курс. Тому ми продовжуємо нашу підтримку Україні», – заявила Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

«Польові госпіталі, які вже були передані, були дуже корисними та високо оцінені українськими військовими. Українська влада звернулася до Естонії з проханням пожертвувати більше госпіталів. Я задоволений, що Норвегія робить внесок у третю пожертву госпіталю з Естонії. Важливо, щоб західні країни об’єдналися в надсиланні в Україну терміново необхідних матеріалів і обладнання», – сказав міністр оборони Норвегії Бйорн Арільд Грам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: