У Львові малюку провели операцію на серці наступного дня після народження

318585377_2774603056008482_2221544573614030075_n

Немовля з транспозицією магістральних артерій прооперували дитячі кардіохірурги лікарні Святого Миколая у Львові. Операцію виконали наступного дня після народження.

Про це повідомляє Перше медоб'єднання Львова.

Щороку в Україні народжується близько 80-100 діток з транспозицією магістральних артерій. Новонароджений Михайлик – один з них. Критичну ваду дитині діагностували відразу після народження.

Дві головні артерії, що відходять від серця хлопчика, були змінені місцями: від правого шлуночка відходила аорта, а від лівого - легенева артерія. Та все мало би бути навпаки.

Ця вроджена вада супроводжується ціанозом – синюшністю шкіри. Адже через важке порушення кровообігу кисень не надходив до органів дитини в потрібній кількості. Тому в супроводі реанімаційної бригади медиків уже наступної доби Михайлика перевезли до нашої дитячої лікарні. Аби врятувати дитину, операцію потрібно виконати в перші дні життя.

Кардіохірурги невідкладно провели радикальну корекцію - поміняли місцями основні артерії, повернувши їх в правильне положення та пересадили коронарні артерії – маленькі артерії, що живлять серцевий м'яз.

Операція тривала понад чотири години та пройшла вдало.

Малюка виписали на 10 день після втручання. З ним усе добре.

Діти, що народилися з транспозицією магістральних судин, швидко впадають в критичний стан. Без хірургічного втручання близько 30% немовлят з таким діагнозом помирають протягом першого тижня життя, ще 70% - упродовж наступних шести місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: