Львівщина: головні події за добу

Безымянный
Фото: ЛОДА

За словами Козицького, двома евакуаційними потягами на Львівщину прибули ще 130 людей. Чотирма поїздами зі Львівської області у Перемишль вирушили 510 осіб.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький поінформував про ключове з життя Львівщини за останню добу.

На всіх переходах у Львівській області на виїзд за добу оформили 19 тисяч 568 людей. На в‘їзд – 15 тисяч 920. З них українців – 14 тисяч 824.

Поліція області опрацювала за добу 1344 звернення щодо підозрілих людей та об’єктів.

Також Козицький повідомив, що мобільний шпиталь, який днями у межах ініціативи «1000 автомобілів свободи» передали зі Львівщини для допомоги пораненим захисникам України, уже отримало Командування Медичних сил ЗСУ. Він допомагатиме нашим лікарям рятувати життя бійців на фронті. Нагадаю, створили госпіталь німецькі інженери та лікарі, багато з яких є вихідцями з України, у співпраці з ГО «Інноваційний фонд». Розробником та головним мотором цього проєкту у Німеччині був лікар Віталій Багіров, координував проєкт на всіх етапах Ярослав Кашуба. Вартість шпиталю – 150 тисяч євро. Донатили на нього як українці в Німеччині, так і німці. Шпиталь не має аналогів ні в Україні, ні в світі.

За словами очільника ОВА, на Львівщині запрацював Консультаційний центр Омбудсмена з прав людини. Він розташовується у Львівській ОВА. У центр можна звернутись щодо пошуку зниклих безвісти дітей, повернення дітей, яких примусово вивезли на територію росії чи білорусі, повернення дітей, яких під час воєнного стану вивіз один із батьків, а також щодо соціальних і юридичних питань.

Станом на зараз у Львівській області мобільні оператори задіяли усі ресурси, які у них були, щоб мобільний зв'язок працював безперебійно, але цього не достатньо. Якщо у вас є можливість в різний спосіб допомогти у вирішенні цієї проблеми, переходьте за посиланням (https://bit.ly/3iDLP5F) та заповнюйте гугл-форму.

Також, за минулу добу сповіщень про повітряну тривогу не було.

Читайте також: На кордоні з Польщею в чергах стоять 205 авто та 21 автобус

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: