На Львівщині відбулися Всеукраїнські змагання з гирьового спорту

photo_2022-12-10_18-26-43
Фото: Телеграм Максим Козицький

Цьогоріч спортивна подія зібрала навколо себе понад 300 спортсменів з 15 областей України.

У залі навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України відбулися традиційні 21 Всеукраїнські змагання з гирьового спорту пам’яті професора Юрія Резнікова, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Це щорічні змагання, які організовують вже більше 20 років. Мета – залучити українців до занять фізичною культурою та спортом, розвивати й популяризувати гирьовий спорт в Україні. Організатори змагань ставлять собі за мету підвищити рівень майстерності українських спортсменів.

Готувались до змагань понад 300 учасників з 15 регіонів України, зокрема Хмельницької, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Рівненської, Київської, Одеської, Харківської, Волинської, Чернігівської, Житомирської, Полтавської, Волинської, Тернопільської та Львівської області.

Серед учасників  – Заслужені майстри спорту України, майстри спорту міжнародного класу, кандидати у майстри. Завітали на спортивне свято також почесні гості.

«Вкотре маю честь бути присутнім на такого рівня спортивному заході. Однак цьогоріч змагання вперше відбуваються в умовах великої війни проти українського народу. Велика шана й повага усім учасникам змагань попередніх років, які після 24 лютого взяли до рук зброю та стали на захист України. Те, що сьогодні ми маємо змогу знову відчути дух спортивної боротьби, це все завдяки нашим захисникам. Ми повинні пам’ятати й вшанувати пам’ять тих, завдяки кому український спорт розвивається, чим упродовж багатьох років займався Юрій Резніков. А також, завдяки кому вільно розвивається й живе вся Україна», - звернувся до присутніх Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

Змагання З Гирьового Спорту
Фото: Телеграм Максим Козицький

В межах спортивної події відбулось нагородження переможців та призерів 21-х Всеукраїнських змагань з гирьового спорту пам’яті Юрія Резнікова. Змагання відбувались серед чоловіків та жінок різних вагових категорій. Вага гирі у чоловіків становить 24 кг, у жінок – 16 кг. Вік спортсменів необмежений.

«Змагання з гирьового спорту тривають упродовж останніх 20 років. Стільки ж років нові й нові покоління українців вшановують пам’ять людини, яка виховувала наших спортсменів й плекала любов до розвитку фізичної культури – Юрія Резнікова. Дякую усім, хто береже цю традицію та з року в рік об’єднує українських спортсменів», - сказав у вітальному слові начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Крім цього, відбулось нагородження почесними відзнаками від Міністерства оборони України. Медаллю від Міноборони «За сприяння Збройним Силам України», відзначили також начальника управління молоді та спорту Львівської ОВА Романа Хім’яка.

До проведення змагань залучені Міністерство молоді та спорту України  та Союз гирьового спорту України,  організацію. Проведення змагань здійснює управління молоді та спорту Львівської ОВА, Львівський обласний осередок Союзу гирьового спорту України, Нацакадемія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Змагання З Гирьового Спорту
Фото: Телеграм Максим Козицький

Довідково: Юрій Резніков (1937-2001) - майстер спорту СРСР, проректор з навчальної роботи та завідувач кафедри педагогіки й психології Львівського державного інституту фізичної культури, професор кафедри теорії та організації фізичної підготовки військ Нацакадемії сухопутних військ, багаторічний керівник Львівської  обласної федерації акробатики.

Юрій Олексійович доклав багато зусиль до професійного становлення науково-педагогічних працівників кафедри і системи підготовки спеціалістів з фізичного виховання для Збройних Сил України. Під його керівництвом розроблялись перші навчальні плани і програми підготовки офіцерів-спеціалістів з фізичної підготовки.

Після його смерті у 2001 році за ініціативи курсантів майстрів спорту України міжнародного класу з гирьового спорту на знак вшанування його пам’яті відбувся перший відкритий турнір з гирьового спорту, який згодом став Всеукраїнським.

На змагання завітав також син Юрія Резнікова – Костянтин. Він розповів про улюблену спортивну мудрість його батька: «Працюйте до відмови м’язів, бо ваш характер та дух сильніші за них».

Читайте також: У Львові під час благодійного аукціону зібрали понад 100 тис грн на допомогу ЗСУ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: