У Львові врятували немовля із пухлиною куприка, яка важила пів кілограма

Олежик_операція

Львівські хірурги провели операцію дитині із вродженою пухлиною в ділянці куприка. Новонароджений Олежик важив 3 кілограми 200 грамів, а після видалення утвіру - 2 кілограми 500 грамів, себто пухлина була завважки понад пів кіло.

Про це розповіли у лікарні Святого Миколая.

Медики розповідають, що утвір ріс разом із дитиною і перетискав внутрішні органи ще у лоні матері.

Олежик народився з 8-сантиметровим утворенням в ділянці куприка. При вазі 3 200 кг, більш як півкілограма важила крижово-куприкова тератома. Це вроджена пухлина, яка містить органи або ділянки тканини, нетипові для розташування новоутвору. Тератоми зазвичай діагностують саме новонародженим. Зустрічається така патологія у одного з 35 тисяч малюків, говорять у лікарні.

Мама хлопчика, 24-річна львів'янка Марта, дізналася будучи при надії - на 32 тижні. Немовля взялись лікувати на п'ятий день після народження. У лікарні його одразу почали готувати до операції.

Тератома третього типу – найскладнішого для видалення, частково розташовувалася також в черевній порожнині Олежика. Пухлина щільно прилягала до тазових органів дитини, прямої кишки та м’язових комплексів, що її фіксують. Аби пряма кишка у хлопчика повноцінно функціонувала, лікарі «ювелірно» видалили пухлину та частково зберегли м’язові тканини.

Якщо при народженні Олежик важив 3 200 кг, після видалення утворення – 2 500 кг. Зараз малюк почувається добре.

«Тератома третього типу – найскладнішого для видалення, частково розташовувалася також в черевній порожнині Олежика. Пухлина щільно прилягала до тазових органів дитини, прямої кишки та м’язових комплексів, що її фіксують. Аби пряма кишка у хлопчика повноцінно функціонувала, лікарі «ювелірно» видалили пухлину та частково зберегли м’язові тканини», - йдеться в повідомленні.

Лікарі додають, що нині Олежик почувається добре.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: