Львівські хірурги врятували дворічного хлопчика із рідкісною патологією рук

photo_5244962548493697809_y

У Львові медики прооперували 2-річного хлопчика із вродженою променевою косорукістю - це рідкісна деформація верхніх кінцівок. У нього повністю відсутні променеві кістки і перші пальчики на обох руках, а решта пальчиків погано розвинені. Нині дитина вправно рухає ручками та тримається за возик.

Про це повідомили у Західноукраїнському дитячому спеціалізованому медичному центрі хірургічного втручання, де й провели операцію.

Як розповів завідувач хірургічним відділенням ЗУСДМЦ Богдан Романишин, зараз дитині провели централізацію лівої кисті, а через три-чотири місяці оперуватимуть праву. Загалом Дмитрика чекає ще щонайменше три операції, під час яких хірурги поступово виправлятимуть цю складну патологію.

Під час наступних реконструктивних втручань малюку сформують так звану «функціональну кисть» - розвернуть другий палець у позицію першого.

«Створення великого пальця - це один із важливих етапів лікування, адже великий/перший палець виконує близько 50% функцій кисті, тобто, дає можливість людині хапати і утримувати предмети», - продовжує Богдан Романишин.

Така патологія є рідкісною і складною, каже хірург, та за умови вчасного звернення до фахівців та розпочатого адекватного лікування, дитина не матиме обмежень у самообслуговуванні чи набутті потрібних соціальних навичок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: