росія використовує неякісні боєприпаси через дефіцит, - США

армія рф
Фото з відкритих джерел.

росія, ймовірно, звернеться до старішої, менш надійної артилерії та ракетних боєприпасів, оскільки її нові запаси закінчуються для війни в Україні.

Постачання москвою нових боєприпасів «швидко скорочується» і, ймовірно, вистачить лише до початку 2023 року, якщо її сили продовжуватимуть вести вогонь з нинішніми темпами, сказав високопоставлений чиновник США, повідомляє The Defense Post.

«Це, ймовірно, змушує їх все частіше використовувати боєприпаси в умовах, які ми б вважали погіршеними, – сказав чиновник, – Іншими словами, ви завантажуєте боєприпаси, схрещуєте пальці і сподіваєтесь, що вони вибухнуть, або коли вони впадуть, вибухнуть».

Наприкінці минулого місяця міністр оборони США Ллойд Остін висвітлив проблеми з російськими артилерійськими боєприпасами, пояснивши їх як проблемами матеріально-технічного забезпечення москви, так і українськими ударами по складах постачання.

російські війська вторглися в Україну в лютому, і відтоді москва стає все більш ізольованою, а Вашингтон каже, що кремль звернувся до країн, включаючи Іран, щоб допомогти його військовим зусиллям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: