Скільки масованих ударів по Україні можуть завдати окупантами ракетами, які у них залишилися, - ГУР

ракета
Ілюстрація

росія використовує при масованому обстрілі українські крилаті ракети Х-55, передані в рамках Будапештського меморандуму.

Про це повідомив представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький в інтерв'ю The New York Times, передає відомство.

Він розповідає, що передані всі балістичні ракети, стратегічні бомбардувальники Ту-160 і Ту-95. Зараз цими бомбардувальниками запускають проти нас ракети Х-55, розроблені в 1970-х роках з ядерною боєголовкою. Бойову частину цих ракет росіяни видаляють і додають баласт, щоб замаскувати той факт, що ракета не несе корисного вантажу.

Під час обстрілів росія використовує українські ракети як приманку, щоб змусити Україну застосувати проти них ППО. Спочатку запускають ракету Х-55, ми реагуємо на неї. Це як хибна ціль.

За нашими розрахунками, у них є ракети ще на три-пʼять хвиль ударів, якщо в одній хвилі буде від 80 до 90 ракет, вважає Скібіцький.

Що ще відомо?

Нагадуємо, міністр оборони України Олексій Резніков напередодні розповідав, що в рф є ще 119 ракет Іскандер, 6980 ракет С300, 229 ракет морського базування Калібр, 132 ракети повітряного базування Х-101 та 150 ракет повітряного базування Х-555. Це дані за 22 листопада нинішнього року.

Минулої доби, 5 грудня, росіяни завдали чергового - восьмого - масованого удару по Україні. Унаслідок цього загинули четверо людей. Є й постраждалі, серед яких - однорічна дитина.

Як вважає секретар Ради нацбезпеки України Олексій Данілов, окупанти мають ракет, аби здійснити ще три-чотири масовані атаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: