На звільнених територіях України знайшли катівні, де окупанти тримали дітей

314674331_1148590399081656_6887665262366718076_n
закривавлена іграшка на вокзалі у Краматорську на Донеччині. Тоді, 8 квітня, росіяни обстріляли мирних мешканців, які планували евакуюватись.

На деокупованих територіях виявили катівні, в яких росіяни утримували дітей.

Про це заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець на брифінгу 14 грудня.

Він згадав, що побачив у Балаклії дві катівні, які були розташовані одна навпроти іншої. В одній із них хлопець перебував 90 днів.

«Він розповідав, що його катували: різали ножем, нагрівали метал і випалювали частину тіла, декілька разів виводили на розстріл і стріляли над головою. Він цілодобово чув крики жінок і чоловіків, яких катували. Я думав, що це дно. Ні. Дно ми побачили в Херсоні», — зазначив омбудсмен.

За його словами, у звільненому Херсоні виявили 10 катівень. В одній з них було окреме приміщення — камера, де тримали дітей. Люди, які перебували в катівні, знали, що поруч із ними є українські діти.

«Зафіксовано, що дітям давали воду через день, практично не давали їжі. Використовували психологічний тиск: розказували, що батьки від них відмовилися, що вони вже не повернуться», — розповів Лубінець.

Він додав, що 14-річного хлопця росіяни забрали тільки за те, що він сфотографував розбиту російську техніку. Його тримали в цій катівні із застосуванням тортур.

«Це діти, які, на думку окупантів, чинили супротив», — сказав Лубінець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: