Режим Лукашенка засудив двох українців нібито за «агентурну діяльність»

staliarchuk_gudzik_09
Столярчук та Гудик.

24 листопада у білоруському місті Брест засудили двох українців за нібито шпигунство.

Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

Судили Михайла Столярчука та Дмитра Гудика за те, що вони, за версією звинувачення, збирали дані про військову техніку та об'єкти в Білорусі за завданням Служби безпеки України. Суддя Андрій Лещенко призначив Михайлу шість років колонії, а Дмитру п'ять..

Громадян України Михайла Столярчука та Дмитра Гудика засудили за ст. 358-1 Кримінального кодексу (агентурна діяльність). Було кілька закритих засідань. Про результат суду та суті звинувачення стало відомо з пропагандистського фільму АТН «Контррозвідка. Операції білоруського КДБ проти спецслужб Заходу та України», де згадують також політв'язнів Дениса Івашина, Юрія Зенковича, фігурантів справи ОГСБ та інших.

Згідно з сюжетом українців затримали на пункті пропуску Брестської області «Мокрани»: вони їхали автобусом Львів — Брест. Дата затримання не називається, але, ймовірно, це сталося на початку цього року. Згідно з версією звинувачення, за завданням Служби безпеки України вони збирали дані про військову техніку та об'єкти з 2018 року. З ними було затримано також Ігоря Дірка, але замість судового переслідування його вислали з білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: