Сполучені Штати ввели нові санкції проти росії

санкції
Фото з відкритих джерел.

Міністерство фінансів США й Державний департамент оголосили про введення санкцій проти десятків фінансових установ росії, олігарха володимира потаніна, мережі його організацій, а також інших осіб, пов’язаних з урядом рф.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, повідомляє Укрінформ.

«Сьогодні OFAC додає 18 організацій, пов’язаних із сектором фінансових послуг рф до списку санкцій SDN», - зазначається в документі.

Крім того, Державний департамент США одночасно вносить до списку обмежень відомого російського олігарха володимира потаніна, мережу його організацій, а також понад 40 інших осіб, пов’язаних з урядом російської федерації.

Зокрема, до переліку обмежень Мінфіну США потрапили 17 дочірніх компаній російського ВТБ Банку – другого за масштабами банку в росії, який перебуває під санкціями з лютого 2022 року. Ці фінансові компанії зареєстровані у самій рф, Великій Британії й на Кіпрі.

Разом із запровадженням обмежень Держдепу проти одного з найбагатших росіян володимира потаніна OFAC включив до санкційного списку ПАТ «росбанк» - комерційний банк, який відіграє роль ключової кредитної установи для російського уряду. Крім того, у чорному списку опинилася холдингова компанія «Інтеррос», напряму пов’язана з потаніним, а також дружина та дорослі діти олігарха.

Обмеження Держдепартаменту США введені, зокрема, проти першого віцепрем’єра рф андрія белоусова, віцепрем’єрів дмитра чернишенка, сергія франка, олега белозьорова, олексія сазанова. Крім того, санкції запроваджені проти десятків губернаторів та урядовців місцевого рівня та деяких членів їхніх сімей.

У окремий перелік потрапили призначенці окупаційної влади рф у Харківській, Херсонській й Донецькій областях України.

У Мінфіні США уточнили, що нинішній пакет санкцій введений у межах зусиль США щодо ізоляції росії від світової фінансової системи на тлі її агресії проти України. Очікується, що економіка рф суттєво скоротиться в нинішньому році та продовжить скорочуватися наступного. Крім того, втрачені інвестиції, експортний контроль та обмеження для реального економічного зростання рф матимуть наслідки на роки вперед.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: