Чи встановлять цього року головну ялинку у Львові

IMG_1688
Головна ялинка Львова 2019 року. Фото Микити Печеника

Нинішнього року у Львові вирішили встановити головне новорічне дерево після розмов із військовими, волонтерами, вимушеними переселенцями та навіть фахівцями ментального здоров'я. Однак у місті відмовились від традиційних гучних святкувань.

Про це розповів мер Львова Андрій Садовий на брифінгу 16 грудня, передає ІА Дивись.info.

Щоб діти мали Різдво

Головна ялинка у Львові велечітиме на площі перед Оперним театром, та все не буде, як зазвичай, каже міський голова.

«Ми знайшли дерево, яке знаходилось на теплотрасі і його треба було зрубати. Вона не дуже велика, делікатна. Гучних святкувань не буде, прикраси минулорічні, нічого нового не купували. Як би не було, ялинка – це важливо, щоб діти мали Різдво. Це святе», – сказав він.

Загальноміська ялинка 2022 року буде меншою і сягатиме 14 метрів, тоді як у попередні роки новорічне дерево сягало 17-20 метрів. Її містові подарує шкірне підприємство «Свiтанок».

Ніякого світла

Ілюмінація на ялинці у центрі Львова буде, але її кількість зменшать задля економії світла. У мерії кажуть, що освітлення теперішнього року споживатиме 1 кВт на годину. Для порівняння, електрочайник споживає за 1 раз від 1,7 до 2,5 кВт, а пральна машинка – 1.8-2.3 кВт, пояснюють городянам у відомстві.

Головна ялинка Львова 2020 року

А якщо ж припадатиме вимкнення світла на проспекті Свободи, ялинки окремо не підсвічуватимуть.

Підсвідчуватимуть дерево лише 5 годин - з 17:00 до 22:00.

Зігріватиме тисячі сердець

Так прокоментувала рішення щодо встановлення головної ялинки у Львові Наталія Бунда, яка є директоркою департаменту розвитку міста.

«Цьогорічна ялинка – це дерево, яке символізує нашу перемогу добра над злом. Вона для нас важлива не просто як різдвяна прикраса міста, а багатьма глибшими сенсами. Львів зараз є великою домівкою для багатьох українців, тому ми б хотіли подарувати їм всім трішки свята... Година роботи ялинки потребуватиме дуже мало електроенергії, але зігріватиме тисячі сердець українців», – сказала вона.

Чи буде різдвяний ярмарок?

У міськраді кажуть, що це недоречно нинішнього року, тому від традиційного ярмарку відмовились. Водночас встановлять шапку та дідух.

Різдвяний ярмарок у Львові 2020 року

Раніше шопку встановлювали на площі Ринок, однак цього року вона стоятиме на площі Яворського (навпроти Гарнізонного храму). А головний дідух міста поставлять на площі Музейній.

дідух у Львові 2021 року.

Нагадуємо, цього року у кожному районі Львова з 17 грудня почнуть торгувати новорічними ялинками. Як обрати «легальне» новорічне дерево, - розповідаємо тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: