Польща визнала росію країною спонсором агресії

локдаун польща

Сейм Польщі визнав російську федерацію країною, яка підтримує тероризм і застосовує засоби терору.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Сейм Республіки Польща визнав російську федерацію країною, яка підтримує тероризм і застосовує засоби терору», - йдеться в тексті резолюції, прийнятої Сеймом у середу, 14 грудня. Як констатувала Палата в документі, росія «систематично порушує права людини, міжнародне право, Статут ООН і ряд інших зобов'язань», «здійснює анексію територій інших держав, збройні напади, військові злочини і геноциди» і «здійснює ворожі економічні дії, зокрема в енергетичній сфері».

к написав Сейм у резолюції, росія несе «безпосередню відповідальність за збиття літака Malaysian Airlines (рейс MH17) у липні 2014 року, коли загинули 298 пасажирів і членів екіпажу», а також за «катастрофу літака ВПС Польщі» (рейс 101) у Смоленську в квітні 2010 року, в результаті якого загинуло 96 людей на борту, включно з президентом Республіки Польща Лехом Качиньським, урядовцями Польщі, вищими військовими командувачами Польщі та НАТО та членами польського парламенту».

«Звіряча і протиправна агресія російської федерації проти України триває. Російські військові здійснюють обстріли по всій території окупованої країни, в результаті яких загинули тисячі людей, у тому числі багато дітей. російська федерація та підпорядковані їй структури та збройні формування вчиняють акти терору проти цивільної інфраструктури, масові  страти та викрадення, сексуальне насильство та катування, виривають дітей із сімей з метою русифікації, масові депортації населення, примусовий призов громадян України до збройних сил росії та пограбування росія неодноразово порушує Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими», - написали нарождні депутати

У Сеймі також констатували, що російська федерація вчинила акт міжнародного піратства, «військово заблокувавши українські порти та паралізувавши морські комунікації на шляхах, що ведуть до них без оголошення війни». «Спалення та пограбування росією української землі та тривале перешкоджання Україні в експорті врожаю принесли примару голоду в багато країн Африки та Азії», – наголосили у Палаті.

Як зазначається в прийнятому документі, російська агресія проти України є «грубим порушенням» заборони на застосування сили Статуту ООН, а також «порушує суверенітет, політичну незалежність і територіальну цілісність України». Палата підтримала незалежну та суверенну Україну в її міжнародно визнаних кордонах, привітала резолюцію Сенату про визнання влади російської федерації терористичним режимом та резолюцію Європарламенту про визнання російської федерації державою, яка підтримує тероризм. Депутати також закликали Єврокомісію, інші інституції ЄС та всі країни-члени ООН зайняти таку ж позицію та вжити необхідних заходів для припинення російської агресії та покарання агресора. «російська федерація має бути ізольована на міжнародній арені», - наголосив Сейм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: