Для закінчення війни треба говорити з путіним, – Шольц

239269_putin-scholz_gettyimages

Для припинення війни росії проти України необхідні переговори з кремлем, вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Про це він сказав виданню Süddeutsche Zeitung, пише "Європейська правда".

"Наша мета полягає в тому, щоб росія припинила свою агресивну війну, а Україна захистила свою цілісність", - сказав Шольц в інтерв'ю виданню.

Для досягнення цієї мети з росією необхідно розмовляти, пояснив канцлер Німеччини. 

"Чи це відбуватиметься по телефону, по відеозв'язку або за довгим столом, ще доведеться з'ясувати", - зазначив він.

За його словами, росія має усвідомити, що "так більше продовжуватися не може". путін має "закінчити війну, вивести війська і цим створити можливість для взаєморозуміння". 

Водночас, канцлер наголосив на великій небезпеці ескалації війни через військові невдачі росії.

Нагадаємо, як пише сайт Гордон, через місяці після повномасштабного вторгнення президент РФ Володимир Путін вимагав від України припинити вогонь і негайно сісти за стіл переговорів, відкинувши, що повернення Україні її територій буде на порядку денному.

У відповідь президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна хоче досягти домовленості з РФ, але з нинішнім президентом це неможливо. "Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з Росією, але вже з іншим президентом", – сказав він.

16 листопада український президент повідомив, що "отримував сигнали від партнерів" щодо бажання Путіна провести переговори. У відповідь Зеленський "запропонував публічну форму [переговорів], бо Росія веде з Україною війну публічну".

3 грудня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росії можна надати гарантії її безпеки, якщо Москва погодиться на переговори щодо миру в Україні. Французький президент згадав побоювання президента Росії Володимира Путіна, що НАТО прийде до кордонів РФ.

На заяву Макрона негативно відреагували в Україні – Макрону відповіли голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія, радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: росія отримала нову партію «Шахедів», – ГУР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: