ЦРУ не бачить доказів, що путін хоче застосувати ядерну зброю

putin

Директор Центрального розвідувального управління Вільям Бернс заявив, що ЦРУ не бачить на сьогодні жодних чітких доказів планів росії застосувати тактичну ядерну зброю.

Про це він розповів у інтерв’ю PBS, пише "Європейська правда".

"Я думаю, що бряцання зброєю має на меті залякати. Сьогодні ми не бачимо чітких доказів планів застосування тактичної ядерної зброї", - сказав Бернс.

За його словами, США дуже чітко дали зрозуміти росіянам, які серйозні ризики матиме застосування ядерної зброї. 

"Я вважаю, що також було дуже корисно, що Сі Цзіньпін і прем’єр-міністр Індії також висловили свою стурбованість щодо використання ядерної зброї. Я думаю, що це також впливає на росіян", - додав глава ЦРУ.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну путін заявив 21 вересня про готовність застосувати ядерну зброю у разі загрози територіальній цілісності росії.

Раніше канцлер Німеччини заявив, що ризик того, що президент росії владімір путін застосує ядерну зброю у війні проти України, знизився у відповідь на міжнародний тиск. У ЄС так само відкинули ядерний шантаж і маніпуляції рф.

Нагадаємо, як пише сайт Гордон, 27 жовтня під час виступу в дискусійному клубі "Валдай" путін сказав, що росія "ніколи не говорила" про можливе застосування своєї ядерної зброї, а "тільки натяками відповідала".

За інформацією The New York Times, високопоставлені російські військові обговорювали, коли і як росія може застосувати тактичну ядерну зброю в Україні. Таку інформацію було поширено всередині уряду США в жовтні. За оцінками Пентагону, в арсеналі росії є до 2 тис. одиниць тактичної ядерної зброї, призначеної для застосування на полях битв із метою придушення звичайних сил.

У спецвипуску шоу Netflix "Мого наступного гостя не треба представляти" президент України Володимир Зеленський сказав, що путін навряд чи наважиться застосувати ядерну зброю, тому що боїться за своє життя.

Нагадаємо, що адміністрація Байдена просить Конгрес виділити Україні ще $38 млрд

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: