10 простих і корисних страв, які можна приготувати за 30 хвилин

MyCollages-4

А ви знали, що яєшню можна запікати? Тоді не треба буде використовувати олію, а значить страва стає кориснішою та менш калорійною. Це тільки один із прикладів, чому не варто обмежуватися лише сковорідкою.

Думаєте, що готувати страви в духовці — складно, а кулінарні навички — не для вас? Ці 10 простих рецептів переконають вас у зворотному! На приготування кожної з цих запечених страв піде не більше 30 хвилин.

Зберігайте рецепти та відкривайте свої кулінарні здібності!

Яєшня з сиром на лаваші

Що треба: 4 яйця, 70-100 г моцарели, 50 мл кефіру, 2 ст.л борошна, 4 ст.л кукурудзи консервованої, 1 круглий тонкий лаваш. Також, 5 г олії, сіль та чорний перець, сушена паприка.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180-200 градусів. Формочку для запікання змастити олією, викласти на дно лаваш. Яйця збити міксером з усіма спеціями, кефіром та борошном. Вилити цю суміш на лаваш. Зверху висипати кукурудзу та дрібно нарізаний сир. Запікати близько 10-15 хвилин.

Якщо накрити страву ще одним лавашем зверху, то яєшня буде більше схожа на ситний пиріг.

Корисна піца на лаваші

фото Depositphotos

Що треба: 2 лаваші, 120 г моцарели, 100 г твердого сиру, 30-40 г шпинату, 150-200 томатів, 50-70 г печериць. Також, сіль та перець, сушений часник.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180 градусів. Деко застелити фольгою, викласти лаваші. На лаваші рівномірно розкласти шпинат, потім нарізані слайсами гриби. Нарізати кружальцями томати та моцарелу, натерти твердий сир. Викласти томати та моцарелу на лаваш, посипати сиром та спеціями. Випікати все близько 20 хвилин та їсти піцу гарячою. За бажання, можна додати до неї шматочки відвареного курячого філе.

Сирна запіканка з манкою

фото Depositphotos

Що треба: 500 г домашнього сиру, 2 яйця, 100 г манної крупи, 50 мл вершків. Також, 70 г меду або цукру, родзинки, сухофрукти чи цукати на свій смак. Для приготування — силіконова формочка.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180 градусів. Вершки, яйця та цукор збити міксером протягом 2-3 хвилин. Додати до цієї суміші манку та замішати до однорідності. Змішати все з сиром та додатками. Силіконову формочку змастити маслом чи олією. Залити в неї тісто та випікати все 20-25 хвилин. Головне, щоб форма була широка аби запіканка встигла пропектися всередині.

Грінки з сиром та тунцем

фото Depositphotos

Що треба: 4 скибки вчорашнього хліба, часник та кріп, сіль та перець, 1 томат та 100 г консервованого тунця, 100 г твердого сиру, трішки масла або олії.

Як приготувати:

Хліб натерти часником, змастити злегка олією, посолити та поперчити. Викласти його на деко, застелене фольгою або пергаментом. Духовку розігріти до 200 градусів. На хліб викласти тунець, нарізаний томат, посипати все зеленню та тертим сиром. Випікати близько 10 хвилин.

Фарширований перець з сиром

фото Depositphotos

Що треба: 1 яйце, 100 г відвареного рису, 200 г домашнього сиру, кріп або петрушка, 50 г оливок, 50 г в’ялених томатів, сіль та 1 ч.л олії.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 190 градусів. Деко застелити фольгою. Перець замочити на кілька хвилин в окропі. Зняти з нього верхівку та вичистити насіння. В глибокій мисці змішати сир з яйцем та рисом.

Зелень, оливки та томати дрібно нашаткувати та посолити, додати все до начинки. Перець змастити зверху олією, а всередині наповнити його начинкою. Викласти все на деко та випікати близько 15-20 хвилин.

Сирний пиріг зі шпинатом

фото Depositphotos

Що треба: 4 круглих листи тонкого лаваша, 150 г твердого сиру, 120 г моцарели, 50 г фети, пучок шпинату, 2 яйця, 50 мл кефіру, 50 г борошна. Також, сіль, перець, сушений часник.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180 градусів. В глибокій мисці міксером збити яйце з борошном та кефіром, додати до них спеції. Твердий сир натерти, а моцарелу та фету нарізати дрібними кубиками. Далі, взяти круглу форму для випічки, змастити олією чи маслом. Викласти перший лаваш, на нього налити третину яєчної суміші, висипати третину сиру та шпинату. Накрити наступним лавашем та повторити процедуру, поки начинка не закінчиться. Верхній лаваш змастити олією чи водою, посипати сіллю. Випікати все 20 хвилин.

Кіш з овочами

фото Depositphotos

Що треба: 5 яєць, 70 мл молока, сіль та перець, 2 ч.л борошна. З овочів: по 100 г броколі та цвітної капусти, банка консервованої кукурудзи, 2 томати та 1 червоний перець.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180 градусів. Броколі та цвітну капусту розділити на маленькі суцвіття та залити окропом. Посолити та варити 7-10 хвилин. Тим часом нарізати кубиками томат та перець, яйця збити міксером з молоком, борошном та спеціями.

Силіконову форму змастити олією. Злити воду з броколі та капусти, викласти овочі разом із перцем та томатом у форму. Посипати кукурудзою та залити все яєчною сумішшю. Випікати близько 20 хвилин.

Курячі відбивні з моцарелою та грибами

фото Depositphotos

Що треба: 2 курячі грудки, 120 г твердого сиру, 50 г печериць, 1 томат, сіль та перець, 1 ч.л олії.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 190 градусів, деко застелити фольгою. Грудку розрізати вздовж на 2-3 частини та відбити кухонним молотком. Змастити курку олією та спеціями та викласти на деко. Томат та гриби нарізати тонкими смужками та викласти на курятину. Зверху посипати твердим сиром та запікати відбивні 20 хвилин.

Корисний десерт на листковому тісті

фото Depositphotos

Що треба: 1 лист готового тіста (який також можна замінити тонким лавашем), 500 г домашнього сиру, 50 г меду або 5 замінника цукру, дрібка кориці та 5 г олії. Також, 50 г кураги та 5 яблук.

Завдяки яблукам, десерту вистачить значно більше, ніж на 2 порції. При цьому, страва буде менш калорійною.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180 градусів. Форму змастити олією та викласти на неї лист тіста. Домашній сир змішати з яйцем та медом. Додати подрібнену курагу та висипати начинку на тісто. Яблука почистити та нарізати тонкими смушками. Рівномірно викласти яблука та сирну начинку та посипати корицею. Запікати десерт 20 хвилин.

10. Біла риба з лимоном та кропом

фото Depositphotos

Що треба: 2 філе білої риби, ½ лимона, 2-3 гілочки кропу, 3 с.л сметани, 1 ч.л гірчиці, сушений часник та сіль.

Як приготувати:

Духовку розігріти до 180 градусів. Деко застелити пергаментним папером. Лимон нарізати якомога тоншими кружальцями. Викласти у 2 ряди по 3 шматочки лимона на пергамент. Сметану, гірчицю, сіль та часник змішати до однорідної маси. Вимішати рибне філе в цьому соусі та викласти шматочки риби на лимон. Зверху додати залишки соусу. Запікати все 15-20 хвилин, а потім посипати нашаткованим кропом та полити лимонним соком.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: