Стало відомо, хто представить Україну на «Євробаченні-2023»

Безымянный

В суботу, 17 грудня, Україна обрала представника на пісенний конкурс "Євробачення-2023". Представляти Україну на пісенному конкурсі у 2023 році поїде дует TVORCHI.

Під час грандіозного фіналу Національного відбору на "Євробачення-2023" назвали ім'я учасника, який виступить від України у Ліверпулі на міжнародному пісенному конкурсі, пише ТСН.

У нацвідборі за право виступати на "Євробаченні-2023" змагалися 10 артистів та колективів.

Однак, саме TVORCHI вдалося підкорити серця глядачів, отримавши від них 10 балів, а від суддів - 9. Саме вони поїдуть представляти Україну на міжнародному конкурсі.

Шоу проходило в укритті задля безпеки учасників, пише Радіо Свобода. Ведучими стали Катерина Павленко, Злата Огнєвіч та Тімур Мірошниченко. До суддівського складу за результатами глядацького голосування увійшли Тарас Тополя, Юлія Саніна та Джамала.

Друге місце у бандуристки KRUTЬ. Виконавиця отримала десять балів від суддів та вісім від глядачів за свою «Колискову».

Третє місце посіла Jerry Heil із треком WHEN GOD SHUT THE DOOR. Яні Шемаєвій віддали вісім балів судді та дев’ять – глядачі.

За право представити Україну на «Євробаченні-2023» боролися десятеро учасників:

  1. 2TONE – «Квітка»
  2. Angelina – «Stronger»
  3. DEMCHUK – «Alive»
  4. FIINKA – «Довбуш»
  5. Jerry Heil – «WHEN GOD SHUT THE DOOR»
  6. KRUTЬ – «Колискова»
  7. Moisei – «I’m Not Alone»
  8. OY Sound System – «Ой, тужу»
  9. Tember Blanche – «Я вдома»
  10. TVORCHI – «Heart Of Steel»

У Міністерстві цифрової трансформації повідомляли, що цьогоріч кандидата, який представить Україну на пісенному конкурсі «Євробачення», можна буде обрати в застосунку «Дія».

Нагадаємо, "Євробачення-2023" відбудеться у Ліверпулі, Велика Британія, від імені України. Вже почалися роботи над організацією конкурсу. На "Євробаченні-2023" планують організувати окрему виставку, де покажуть витвори мистецтва, влаштують кінопокази та проведуть культурні діалоги, аби гості та учасники краще розуміли український дух.

Сам конкурс відбудеться у травні: півфінали 9 та 11 травня, а фінал – 13. Учасник від України автоматично потрапляє до грандіозного фіналу.

Читайте також: День святого Миколая: історія, традиції і прикмети

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: