У Львові кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки

321035769_1320135082099611_6451480672422815746_n

Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки, встановивши третій на її віку кардіостимулятор. Їй стало погано два тижні тому.

Про це повідомили у Першому медичному об'єднанні Львова.

Пані Марії Вночі сильно запаморочилося в голові, бабусю кинуло у піт. Вона не могла підвестися з ліжка. З останніх сил пані Марія покликала на допомогу. Її почула онука, яка одразу викликала швидку. У знаки далася давня хвороба.

«Все своє життя Марія Петрівна важко працювала на полях та ніколи не скаржилась на здоров'я. 16 років тому вона уперше звернулась за медичною допомогою. І після низки обстежень їй діагностували AV-блокаду. Це – різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину. Консервативне лікування бабусі уже не могло зарадити, тому спеціалісти встановили їй кардіостимулятор. Відтоді пристрій, що працює як комп’ютер, генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м'яза. Через сім років його замінили на новий. Однак він теж своє відпрацював», - розповіли у лікарні.

У медзаклад її тиск уже був критичним - 40/20 мм рт ст, пульс до 20 ударів на хвилину. Тож медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті Марії, кардіостимулятор. Уже за декілька хвилин стан пацієнтки стабілізувався. І на третій день після втручання вона поїхала додому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: