Для рф важливо, щоб українці провели Різдво та Новий рік у темряві, - Шмигаль

енерг
фото з відкритих джерел

російські терористи робитимуть усе, аби до Нового року залишити українців без світла. Людям варто готуватися до того, що світло у домівках може бути всього по декілька годин на день.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

«В умовах, коли енергосистема зазнає ударів ледь не щодня, давати будь-які прогнози щодо відновлення стабільного енергопостачання просто неможливо. Місцева влада не повинна створювати завищених очікувань», - сказав він.

І додав, що паралельно з атакою проти енергосистеми України рф проводить інформаційно-психологічні операції, аби посіяти паніку та зневіру.

«Для них важливо, аби Різдво та Новий рік в Україні пройшли в темряві. Тому маємо готуватися до нових атак», - попередив глава уряду.

Яка ситуація в енергосистемі?

В Укренерго вранці 21 грудня розповіли, що досі зберігається значний дефіцит потужності. Є й обмеження. Вони спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками. У зв’язку з чим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: