Львівські хірурги за 1,5 години врятували жінку, яка через підвернуту ногу 30 років тому ледь не пересіла на візок

321246127_1290697971776287_5879176063540837161_n

У Львові прооперували мешканку Золочівщини, 61-річну Зіновію Смагу, котра майже два роки не могла зігнути коліно, а останні місяці - навіть ходити. Якби не провели втручання, нині жінка могла би пересуватись на інвалідному візкові.

Про це розповіли у Першому медоб'єднанні Львова 21 грудня.

Кажуть, що пацієнтка підвернула ногу ще 30 років тому і з того часу приймала болезаспокійшливи, шукаючи причини не звертатись до лікарів.

«Та останні місяці стали справжнім випробуванням: коліно практично не згиналось. І встати з ліжка та зробити кілька кроків по хаті – вона уже просто не могла. Страх назавжди опинитись в інвалідному візку змусив її поїхати в лікарню. Після ретельного обстеження лікарі діагностували деформуючий остеоартроз колінного суглоба. Простіше кажучи - це зношення та деформація суглоба. Консервативне лікування при такій патології - неефективне. Єдиний вихід - тотальне ендопротезування – хірургічне втручання, при якому зруйнований суглоб замінюється штучним», - пояснюють медики.

Операція тривала лише півтори години. Ортопеди-травматологи спротезували колінний суглоб пацієнтки, вирівняли ногу та відновили рухи в повному об’ємі. Знову стала на ноги та зробила перші кроки пані Зіновія уже наступного після дня після втручання.

«Коли я побачила, що стою сама, ноги рівненькі, я не повірила та заплакала», - каже Зіновія, додаючи, що для неї цей день – наче початок нового життя.

Через тиждень жінка покинула лікарню вже своїми ногами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: