Понад 4 тисячі медиків-переселенців змогли працевлаштуватися у інших регіонах

0f1aaf8d-f1e4-4400-a177-46ab0548fa2a
Лікарня на Сумщині, яку обстріляли окупанти 30 листопада. Фото: Дмитро Живицький з ОВА

Понад 4 300 медиків, які через війну були змушені покинути свої домівки, працевлаштувалися в заклади охорони здоров’я інших регіонів

Про це повідомляє МОЗ України.

На час дії в Україні воєнного стану, механізм забезпечення робочими місцями медпрацівників, які через війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи і працюють у медзакладах інших регіонів України, врегульовано Міністерством охорони здоров’я.

Таке тимчасове залучення медиків із числа внутрішньо переміщених осіб у заклади охорони здоров’я регулює наказ МОЗ України від 04.03.2022 р. № 414.

Відтак, облік робочого часу медпрацівника здійснюється у закладі, до якого його направлено. Потім ці дані спрямовуються до закладу за основним місцем роботи, після чого працівник охорони здоров’я отримує заробітну плату.

На сьогодні можливістю працевлаштуватися в іншому медичному закладі вже скористалися 4 313 внутрішньо переміщених медичних працівників. Серед них: 2 011 лікарів, 1 514 фахівці (медичні сестри/брати, акушери, фельдшери, асистенти фармацевтів) та 788 технічних працівників.

Найбільше працевлаштованих лікарів та інших професіоналів у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Черкаській – 214, Харківській – 150 та Полтавській областях – 130 осіб.

Найбільше працевлаштованих медичних сестер та інших фахівців у сфері охорони здоров’я зареєстровано у Черкаській – 322, Харківській – 166 та Полтавській областях – 141 особа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: