Естонія передасть Україні черговий пакет допомоги

321615348_1399173417555999_64333682384987886_n

лени уряду Естонської Республіки підтримали пропозицію Міністра оборони Ганно Певкура направити Україні черговий пакет військової допомоги, який цього разу включає переважно безпілотники, засоби індивідуального захисту та зимову форму.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Україна все ще потребує нашої допомоги та підтримки у протистоянні російській агресії. Наш пакет допомоги цього разу відповідає запитам про допомогу, які надійшли від України, а також двостороннім домовленостям Сил оборони та Ліги оборони Естонії з їхніми партнерами в Україні», – зазначив Міністр оборони Естонії Ганно Певкур.

Україна забезпечена індивідуальним спорядженням, таким як бронежилети, балістичні захисні пластини для бронежилетів, вулична форма (в тому числі зимова) та інші предмети одягу та аксесуари. Крім того, як технічну допомогу в Україну відправляють, наприклад, безпілотники, набори для чищення зброї, апарати штучної вентиляції легень та інше.

У минулому, наприклад, вже були подаровані переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin, гаубиці, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та сухі індивідуальні раціони харчування. У співпраці з Німеччиною Естонія передала Україні два польові госпіталі та медичне приладдя на суму майже 15 мільйонів євро. Естонія дарує Україні третій польовий госпіталь у співпраці з Нідерландами та Норвегією, які підтримали проект сумою 7,8 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: