П'ятеро українців загинули через учорашні ворожі атаки

i133700
ілюстративне фото

Минулої доби російські окупанти вбили ще п'ятьох мирних українців. Водночас 18 людей постраждали внаслідок збройної агресії рф.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко у п'ятницю, 23 грудня.

Донеччина

За його даними, у Донецькій області загинули четверо людей, ще сім мешканців зазнали поранень.

Про ситуацію в регіоні розповів керівник військової адміністрації області Павло Кириленко. Він каже, що вночі та вранці росіяни продовжували обстріли на різних ділянках лінії фронту. На Волноваському напрямку артобстрілів зазнав Вугледар та околиці міста — без жертв.

На Донецькому напрямку гучно було у Курахівській громаді — росіяни стріляли там 8 разів. У Новоселидівці 1 людина поранена, у Костянтинопольському пошкоджено 3 будинки. Також під обстріли вночі потрапило Курахове, а зранку Авдіївка — без жертв.

На Горлівському напрямку 1 людина загинула у Часовому Яру. У Бахмуті внаслідок обстрілу пошкоджено коледж та житлову багатоповерхівку.

Херсонщина

Через російські удари загинула одна людина, а ще трьох - поранено. Як розповів глава військової адміністрації регіону Ярослав Янушевич, російські окупанти 61 раз обстріляли територію Херсонщини. Мирні населені пункти області загарбники атакували з артилерії, РСЗВ, мінометів та танків. Ворог обстріляв Херсон 30 разів – били по житлових кварталах міста. російські снаряди влучили в освітні заклади, приватні та багатоквартирні будинки.

Харківщина

В області внаслідок російських атак поранення отримали шестеро цивільних. У тому числі один мирний мешканець підірвався на міні, залишеній окупантами.

Олег Синєгубов, який очолює регіональну ОВА, сказав, що цієї доби окупанти завдавали по Харківщині ракетних та артилерійських ударів. росіяни обстрілювали прикордонні населені пункти Харківського, Чугуївського, Куп‘янського, Ізюмського районів.

У Вовчанській громаді горіли гаражі, внаслідок влучань пошкоджений господарчий блок Центральної районної лікарні. Отримали поранення 4 працівників райлікарні - 3 чоловіків та 1 жінки. Ще один чоловік 62 років також отримав осколкові поранення. Усі постраждалі в середньому стані, загроз життю немає.

Запоріжжя

Тут постраждали двоє людей.

«Сьогодні ворог вирішив поховати двох хлопчаків. Живцем. Ракета вдарила по їх дому. Вони витримали, стіна - ні. Двоє героїв, трьох і п’ятнадцяти років. Вони вижили там, де не витримав камінь. Вони будуть жити, бо мусять. Вони переможуть»! - написав 23 грудня глава Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

За даними прокурорів, це сталося у селі Магдалинівка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: