У лютому команда Зеленського планує презентували мирний план, — WSJ

Зеленський

Команда президента України Володимира Зеленського має намір представити мирний план для закінчення війни у лютому наступного року. Цю формулу миру український лідер обговорював під час візиту до Вашингтона 21 грудня.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними видання, перед цією поїзкою Зеленський представив мирний план із 10 пунктів. Це сталося на саміті G20, що відбувся у листопаді нинішнього року.

Згідно із цим документом, передбачається координація міжнародних зусиль для встановлення радіаційної, ядерної, продовольчої, енергетичної безпеки, звільнення всіх полонених і депортованих, виведення російських військ і припинення бойових дій.

За словами європейських та українських дипломатів, команда Зеленського наразі конкретизує план і має на меті представити свої ідеї в першу річницю повномасштабного вторгнення росії 24 лютого або близько до цієї дати.

«Представники США, України та НАТО заявили, що позиція України на будь-яких переговорах, де вона, ймовірно, вимагатиме від москви значних поступок, залежатиме від її позиції на полі бою, і тому Київ хоче підготуватися до потенційних мирних переговорів шляхом досягнення воєнних перемог», — пишуть журналісти WSJ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: