Загроза вторгнення з білорусі низька, – ГУР

Безымянный
Скрін з відео МО білорусі

Протягом останніх тижнів росія перекидала свої війська до білорусі. Це свідчить про те, що вона може планувати друге вторгнення в Україну з півночі.

У великому інтерв’ю The New York Times про воєнний стан Кирило Буданов також розповів про російсько-іранські відносини та одержимість москви захопленням міста Бахмут.

Начальник Головного управління розвідки МО України заявив у п'ятницю, що росія намагалася переконати Україну відвести солдатів із зони бойових дій на південному сході за допомогою шквалу військової активності на північ від білорусі, відкидаючи цю діяльність як звичайні маневри, спрямовані на те, щоб заплутати .

«Все це елементи дезінформаційних кампаній», – сказав він.

У великому інтерв’ю про стан війни в Україні голова військової розвідки Кирило Буданов також розповів про спроби росії заохотити Іран продовжувати постачати свої безпілотники та ракети, а також про, очевидно, безглузду одержимість москви завоювання міста Бахмут, яке мало стратегічне значення.

Він зробив свої твердження про російську діяльність у білорусі та Ірані, які неможливо було перевірити незалежно, оскільки президент України Володимир Зеленський тріумфально повернувся з Вашингтона. «Я в своєму офісі», — сказав пан Зеленський у відео, опублікованому на його каналі в додатку соціальних мереж Telegram рано в п’ятницю. «Ми працюємо на перемогу».

Протягом тижнів росія зміцнювала свої військові бази в білорусі призовниками та перекидала війська залізницею туди-сюди, викликаючи занепокоєння, що вона може планувати друге вторгнення в Україну з півночі.

Хоча загроза нового російського вторгнення з північного кордону України з білоруссю не є неминучою, сказав пан Буданов, її все одно не можна виключати. «Було б неправильно ігнорувати цю можливість, — додав він, — але також неправильно говорити, що у нас є якісь дані, які підтверджують її існування».

Як повідомила 23 грудня в Telegram пресслужба міністерства оборони республіки білорусь, росія продовжує перекидання в Білорусь своєї військової техніки, доправивши у РБ партію зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) "Тор-М2К".

Наголошують, що партію озброєнь отримано в межах чинного міжурядового договору про військово-технічне співробітництво білорусі та росії. Найближчими днями ці комплекси передадуть у з'єднання та військові частини.

У міноборони рб наголосили, що "особовий склад уже пройшов підготовку й успішно освоїв ці комплекси".

Читайте також: За добу ЗСУ ліквідували майже 500 окупантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: