У ЗСУ пояснили, за якої умови повістки на вулиці більше не роздаватимуть

Безымянный
Колаж 24 Каналу

В Україні триває військова мобілізація, отримати повістку можуть усі чоловіки призовного віку. Наразі вручення повісток на вулиці та в громадських місцях можуть припинити.

У ЗСУ розповіли, за якої умови це можливо. Так, начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач пояснив, що таким чином Міноборони збирає та актуалізує дані про військовозобов'язаних, пише 24 канал.

За його словами, чоловіки практично ніколи не сповіщають територіальні центри комплектування про те, яку освіту вони отримали, куди переїхали, коли одружились, розлучились чи у них з'явились діти.

Якби військовозобов'язані самі подавали оновлені дані в територіальні центри, ніхто не ловив би їх на вулицях, – зазначив Горбач.

Він пояснив, що роздача повісток з метою уточнення даних відбувається у громадських місцях тому, що вручати повістки за домашніми адресами малоефективно – люди не відчиняють двері.

"Саме тому начальники територіальних центрів обирають місця, де багато людей", – додав Горбач.

Під час роздачі ТЦК разом із органами поліції можуть перевірити документи чоловіка, встановити його особу і видати повістку про необхідність подати свіжі відомості про себе.

Особливо легко це зробити, коли порушується громадський порядок – наприклад, комендантська година. Але це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоб призвати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з'явився в територіальний центр і щоб там уточнили його військово-облікові дані. А потім він повертається додому, – наголосив військовий.

Читайте також: Втрати ворога: ЗСУ ліквідували ще понад 600 окупантів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: