У Львові відкриється виставка арт-об’єктів, створених із бронеплит

артброня

27 грудня в Музеї-Арсенал Львівського історичного музею відбудеться відкриття виставки мистецького проєкту «АртБроня».

Про це повідомляє Львівська міська рада.

Відвідувачі зможуть ознайомитись з арт-об’єктами з 28 грудня по 17 січня в Музеї-Арсенал Львівського історичного музею. ЗСУ передали «відпрацьовані» бронеплити, що вже успішно виконали свою місію в бою.

Українські митці Іван Марчук, Тіберій Сільваші, Назар Білик, Петро Бевза, Андрій Блудов, Юрій Вакуленко, Олексій Сай, Світлана Ратошнюк, Антон Логов, Леонід Колодницький, іконописець Андрій Охоцький перетворили ці бронеплити на арт-об’єкти з ексклюзивними історіями. Станом на сьогодні створено 12 унікальних арт-об’єктів. Одним із них є ікона «Архістратиг Михаїл», яка створена з благословення Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

«Моторошні сліди від куль, що ці плити зупинили, розповідають цю історію краще за будь-які слова. Так само й мистецтво вміє розповідати історії та викликати емоції без слів. Тому ми поєднали броню і мистецтво, щоб кожен у світі зміг зрозуміти та відчути важливість життя кожного українця. А потім стануть інструментом для збору на сучасні засоби захисту для українських героїв», – зазначає ініціатор та керівник проєкту «АртБроня», співзасновник Благодійного фонду «УКРАЇНА ДЛЯ ГЕРОЇВ» Олександр Ковальчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: