В Енергодарі окупанти вже підготували автобуси для депортації українців

ЗАЕС

В Енергодарі, що у Запорізькій області, російські окупанти вже підготували «евакуаційні» автобуси, якими збираються депортовувати українців.

Про це повідомляє Центра національного спротиву.

Ворог продовжує «евакуйовувати» мешканців тимчасово окупованих населених пунктів, цього разу депортувати вирішили жителів Енергодару.

росіяни навмисно ініціюють гуманітарні кризи на окупованих територіях, вивозячи звідти держустанови, закриваючи лікарні та аптеки, аби зробити після цього життя місцевих нестерпним. Водночас жителів ідеологічно прокачують щодо наступу ЗСУ й «подальших руйнувань та репресій”. Натомість мешканцям пропонують виїхати, й обіцяють грошову компенсацію.

«Насправді ж росіяни мають на меті змінити демографічний склад населення, та створюють пропагандистську картинку про «тікаючих” від України жителів», - наголошують у спротиві.

Так, наразі окупанти готуються до «евакуації» з Енергодару. Для цього місцева атомна станція, яку захопили росіяни, має підготувати автобуси. Людей планують вивозити в Джанкой (АР Крим). На початках «евакуаці» добровільна, але зазвичай надалі окупанти практикують примусове виселення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: