Вибухи на авіабазі поблизу Саратова: троє військових загинуло

63996319_605
Фото аеродрому в Енгельсі зі супутника.

Троє російських військових загинули внаслідок падіння уламків безпілотника в районі аеродрому Енгельс Саратовської області, на якому зберігаються стратегічні бомбардувальники-ракетоносці Ту-95.

Про це повідомило міноборони рф, пише DW.

Під час підльоту до військового летовища Енгельс Саратовської області збитий український безпілотний літальний апарат (БПЛА), внаслідок падіння його уламків загинули «троє російських військовослужбовців технічного складу, що знаходилися на аеродромі», повідомили вранці в понеділок, 26 грудня.

У міноборони стверджують, що авіатехніка пошкоджень не зазнала. У свою чергу Telegram-канал Baza передає, що, крім загибелі трьох військових, ще чотирьох людей було госпіталізовано, площа пожежі склала 120 квадратних метрів. Інформації про поранених із офіційних джерел поки не надходило.

Тим часом, український військовий кореспондент Роман Бочкала пише, що російські засоби протиповітряної оборони збили не сам безпілотник, а одну з випущених ним ракет.

«В результаті ракетної атаки БПЛА за місцем дислокації 6950-ї авіабази (в/ч 06987 р. Енгельс Саратовської обл. рф) вражений пункт управління базою. БПЛА випустив 2 ракети, одна з яких була збита системою ППО, а друга вразила ціль», - повідомив Бочкала у Twitter.

Ядерна тріада рф

Аеродром Енгельс у Приволзькому федеральному окрузі служить базою для надзвукових стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-160, а також турбогвинтових стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-95.

Ту-95МС входять до складу повітряної компоненти ядерної тріади рф. За даними української сторони, аеродром – плацдарм для старту літаків для завдання ударів по інфраструктурі України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: