У ЗСУ вже тестують перші партії військової форми для жінок

IMG_4194-630x420-2

Декілька бригад української армії вже отримали перші партії військової форми, пошитої для жінок. Ідеться не лише про однострої, а й білизну, взуття та бронежилети.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков 26 грудня.

Каже, що захисниці тестують два варіанти костюма та спідньої білизни. Після оцінки виробник доопрацює форму.

Після цього до наказу Міноборони «Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних Сил України та ліцеїстами військових ліцеїв» внесуть відповідні зміни.

«І питання не тільки у одязі. Вже за кілька тижнів — у січні, ми плануємо розпочати роботу щодо впровадження для військовослужбовиць окремого типу черевиків з високими берцями», — переконаний міністр.

Резніков додає, що українські виробники розробили експериментальний зразок бронежилету для жінок. Після завершення випробувань він відправиться у військо. Міністр оборони також згадав про військову форму для вагітних захисниць.

«Окремо має стояти питання забезпечення формою вагітних. Тут, на жаль, є прогалини. І ми теж повинні над цим працювати», — зазначив він.

За словами Резнікова, така форма вже передбачена, наприклад, для військовослужбовиць в Німеччині. 2021 року комбінезони для вагітних почали тестувати в армії США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: