У бою з російськими окупантами загинув австралійський доброволець

Знімок екрана 2022-12-28 161227

Австралієць Сейдж О'Доннелл загинув, борючись за захист України від російського вторгнення.

Про це CNN підтвердили у Міністерстві закордонних справ і торгівлі Австралії (DFAT).

«Сейдж О'Доннелл загинув у бою, захищаючи свободу українського народу», - йдеться в заяві його матері, поширеній DFAT.

«Сейджа дуже любили його друзі та сім’я. Нам буде дуже не вистачати його гумору, доброго серця, цінностей і сміху. Ми спустошені нашою нещодавньою втратою Сейджа», – продовжується у заяві.

Сейдж пристрасно відстоював свої цінності та служив тут, у своїй країні, а останнім часом в Україні, пишуть австралійські ЗМІ

«Сейдж вирішив діяти, виходячи зі свого співчуття до українського народу та несправедливості, яка відбувається. Він закохався в Україну та її культуру, і був принижений добротою та гостинністю в своїй новій громаді», - говориться у заяві.

DFAT наразі надає родині консульську допомогу, сказав речник.

Раніше О’Доннелл служив в австралійській армії. У публікації на меморіальній сторінці Інтернаціонального легіону Оборони України говориться, що О’Доннел служив добровольцем, і висловлюється «честь, слава і вдячність нашому братові», пише The Guardian.

О’Доннелл — четвертий австралієць, який загинув на війні. Минулого місяця житель Квінсленда Тревор К'єлдал загинув у боротьбі з російськими військами в Україні, а інший житель Квінсленда, Джед Вільям Данахай, був убитий на сході України в серпні, працюючи бойовим медиком. Житель Тасманії Майкл О’Ніл помер у травні, надаючи гуманітарну допомогу в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: