білорусь заявила, що збила уламки української ракети

війна
російські війська на Донбасі.

білорусь заявила, що її протиповітряна оборона збила українську ракету «земля-повітря» С-300, яка влетіла на її територію в четвер.

Про це пише Bloomberg.

Уламки ракети впали поблизу села Горбаха в Іванівській області на півдні Білорусі поблизу кордону з Україною, повідомило Міноборони в четвер у Telegram.

Державне інформаційне агентство Белта опублікувало фотографії та відео того, що схоже на уламки, що лежать у багнистому полі. Інформації про постраждалих чи інші пошкодження внаслідок інциденту немає.

Білоруський президент Олександр Лукашенко запропонував свою країну Росії як стартовий майданчик для її вторгнення з півночі в Україну в лютому, одночасно придушуючи антивоєнні протести вдома. Ракетний інцидент ще більше підвищує ставки для авторитарного правителя, який досі уникав надсилання власних військ у сусідню Україну, водночас надаючи Росії здебільшого матеріально-технічну підтримку, боєприпаси та догляд за пораненими. Білорусь і Україна мають понад 1000 кілометрів спільного кордону.

Нагадаємо, що після ранкових російських ударів по Львівщині в обласному центрі вимушено зупинили водопостачання, вимкнули тепло і, відповідно, світло. Станом на обід поступово відновлюють живлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: