Окупанти атакували Україну крилатими ракетами та безпілотниками

photo_5289975218800019176_y

У четвер вранці, 29 грудня, по всій Україні прогриміли вибухи, і в кількох регіонах зникла електрика, оскільки росія здійснила чергову атаку, спрямовану на енергетичну мережу країни.

Про це пише The New York Times.

Вибухові безпілотники іранського виробництва, які росія почала придбала минулого літа, були запущені в першу хвилю, очевидно, для того, щоб послабити протиповітряну оборону перед ударами крилатих ракет.

Були суперечливі твердження щодо масштабів нападу. Військово-повітряні сили повідомили у Twitter, що сили оборони збили 54 із 69 ракет. 

Протягом трьох місяців росія запускала хвилі крилатих ракет і безпілотників по енергетичній інфраструктурі України, що, на думку військових аналітиків, є стратегією занурити країну в холод і темряву та деморалізувати населення. Залпи лунали щотижня чи два.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський заявив, що на свята очікується ще один обстріл. «З наближенням сезону відпусток російські терористи можуть знову активізуватися», – сказав він у нічному зверненні до українців. «Вони зневажають християнські цінності та взагалі будь-які цінності».

Сирени повітряної тривоги пролунали близько 5:30 на більшій частині території України. Південне командування Збройних сил України повідомило, що два російські кораблі в Чорному морі показали ознаки, що свідчать про те, що вони готуються до ракетного пуску, що призвело до спрацювання сигналізації.

Коли сонце зійшло в четвер вранці, можна було побачити пухнастий зворотний слід, що петляє по частково хмарному небу над Києвом — можливо, походить від ракети, українського літака, який піднявся в обороні, або від зброї протиповітряної оборони.

У столиці сталося сім-вісім вибухів. Один гримів вікнами та спрацьовував сигналізацію автомобілів у центрі міста. Невідомо, чи були вибухи, що лунають у місті, від перехоплень чи ударів крилатих ракет.

Зазначимо, що 28 грудня під вогнем БПЛА, великокаліберної зброї, мінометів та ствольної артилерії опинилися Сумська та Чернігівська області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: